Yine Yeniden Yüzüklerin Efendisi Serisini İzliyorum - Mükemmel Değil de Nedir?

Yüzüklerin Efendisi

J. R. R. Tolkien'in Yüzüklerin Efendisi serisini okudunuz mu ya da izlediniz mi? Özellikle şu sıralar Güç Yüzükleri dizisi ile yeniden gündeme gelen serinin kitaplarını okumadım, okumayı düşünüyorum fakat filmlerini izledim. Kaç kere olduğunu asla söyleyemem çünkü ben bile bilmiyorum. En sevdiğin filmler nedir? denildiğinde benim aklıma her zaman ilk başta Yüzüklerin Efendisi serisi gelir. Mükemmel kurgusu, filmin mükemmelliği beni her zaman çok etkiler. İçerisinde binlerce anlam, binlerce mesaj bulabileceğiniz bir seri, adeta bir başyapıt.

AYRICA: Tavsiye Filmler: Top Gun ve Top Gun: Maverick Film Yorumu

Yüzüklerin Efendisi Serisini İzlediniz mi?

Şu sıra yine Yüzüklerin Efendisi serisini izlemeye başladım. Sanırım her sene mutlaka bunu yapıyorum çünkü geçen senenin ekim ayında yine Yüzüklerin Efendisi serisini izlemiş ve bu konuyla ilgili bir yazı yazmışım, notlarımın arasında denk geldim. Farkında olmadan her sene seriyi izlemeye başladım. Filmin her biri 4 saate yakın sürüyor, bunun için gerçekten zaman ayırmanız gerek. Şu sıralar geceleri pek uyuyamadığım için filmi izliyorum. Eğer izlemediyseniz kesinlikle izlemenizi öneriyorum.

AYRICA: Tavsiye Anime Film: Ateşböceklerinin Mezarı

Yüzüklerin Efendisi Serisi

AYRICA: Romantik Komedi Konulu Tavsiye Üç Kore Dizisi! İzlemeden Geçmeyin!

Filmleri ilk kez izlediğim zamanları hatırlıyorum da, duygulanıyorum. Babam film izlemeyi çok sevdiği için, evimizde Yüzüklerin Efendisi serisinin DVD'leri vardı. DVD Player'a filmi koyup izlediğimde çok etkilenmiştim. Sanırım okula bile gitmiyordum, pek net değil o kısımlar ancak yine de DVD Player'da filmi izlerken, kendimi başka bir boyuta geçmiş gibi hissettiğim o çocukça hisleri hatırladıkça gülümsüyorum.

AYRICA: Tavsiye Animasyon Filmi: Ajanlar İş Başında (Spies in Disguise)

Lisedeyken ise bir öğretmenim, seriyi ısrarla izlemem için önerdiğinde, zaten seriye aşina olduğumu söylediğimde, uzun uzun film ve içerdiği mesajlar hakkında konuşmalar yaptığımızı hatırlıyorum. Güzel anılardı.

Bugün hala, en sevdiğim filmlerin en başında Yüzüklerin Efendisi serisi gelir. Hobbit serisi de en az Yüzüklerin Efendisi kadar özeldir ancak Yüzüklerin Efendisi'nin her zaman yeri ayrı olacaktır benim için. Acaba hiç izlemeyen var mıdır? 2001 senesinde çıkış yapmış ve 11 dalda Oscar almış bir film çünkü. Oyuncuları bu senenin başında, serinin 20. yılına özel bir rap klibi hazırlamışlardı, açıkçası onları yeniden bir arada görmek çok güzeldi.

Dostluklarının hala devam ettiğini görmek de öyle. Sizlere serinin konusundan bahsetmeyeceğim zira, konusundan bahsederken kendimi kaybedebilirim ve sayfalarca yazarım diye korkuyorum fakat, filmi izlemenizi çok istiyorum. Ve filmin muhteşem müziklerini de dinlemeden bırakmayın. Howard Shore'un eşsiz, mükemmel, olağanüstü eserleri filmlerin tadı-tuzu-biberi adeta! Böyle bir müzik anlayışı yok desem yeridir.

Galiba sözsüz müzikleri daha çok sevdiğim için bu kadar beğendim ya da filmin atmosferine çok ama çok uyduğu için. Ancak her ne olursa olsun, Howard Shore kesinlikle takdiri hak eden eserler ortaya koymuş. Tek kelimeyle müthiş! Zaten bu yazıyı da, filmlerin müziklerini dinleyerek yazıyorum.

Yüzüklerin Efendisi - Tavsiye Film

Son olarak, Yüzüklerin Efendisi serisinde favori karakterin kim? diye sorar iseniz eğer, bütün karakterleri çok değerli bulsam da, Samwise Gamgee'nin daha değerli olduğunu dile getirebilirim. Gerçek bir dostun tanımı kesinlikle Samwise Gamgee'dir. Hepimizin hayatında bir tane bile olsa Samwise Gamgee olsun isteriz. Sam'in bir repliği de benim çok hoşuma gider. Hepimizin hayatta merak ettiği de bu değil midir?

"Bir gün bizim de hikâyemiz anlatılır mı Bay Frodo? Bir gün, bizden de bahsederler mi?"

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu