Bruce Willis'e Demans Teşhisi Konuldu

Bruce Willis

ABD’li ünlü aktör Bruce Willis’e demans teşhisi konulduğu açıklandı. 67 yaşındaki başarılı oyuncu, geçtiğimiz sene, beynin konuşma bölümünde meydana gelen bazı işlevsel bozukluklar nedeniyle konuşamama, algılayamama, cevap verememe veya geç yanıt verme gibi iletişim problemlerinin yaşanması anlamına gelen afazi hastalığına yakalandıktan sonra, mart ayında oyunculuğu bıraktığını açıklamıştı.

Bruce Willis'e Demans Teşhisi Konuldu

Ancak Bruce Willis’in ailesi tarafından yapılan yeni açıklamaya göre, Bruce Willis yeni bir hastalığa daha yakalandı. Ünlü oyuncuya FrontoTemporal Demans (FTD) teşhisi konulduğu açıklandı. Bruce Willis’in eski eşi, yeni eşi ve çocuklarının birlikte yaptığı bu açıklamanın bir kısmını sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Bruce Willis Demans

"2022 baharında Bruce'un afazi teşhisini duyurduğumuzdan beri Bruce'un durumu ilerledi ve artık daha spesifik bir tanıya sahibiz: FrontoTemporal Demans (FTD). Ne yazık ki, iletişimle ilgili zorluklar, Bruce'un karşı karşıya olduğu hastalığın yalnızca bir belirtisidir. Bu acı verici olsa da, sonunda net bir teşhise sahip olmak rahatlatıcı.

FTD, çoğumuzun daha önce hiç duymadığı ve herkesi etkileyebilecek amansız bir hastalıktır. 60 yaşın altındaki kişiler için FTD, bunamanın en yaygın şeklidir ve tanı konması yıllar alabildiğinden, FTD muhtemelen bildiğimizden çok daha yaygındır. Bugün hastalığın tedavisi yok, önümüzdeki yıllarda bu durumun değişebileceğini umuyoruz. Bruce'un durumu ilerledikçe, medyanın ilgisinin çok daha fazla farkındalık ve araştırma gerektiren bu hastalığa ışık tutmaya odaklanabileceğini umuyoruz. Bruce her zaman dünyadaki sesini başkalarına yardım etmek ve önemli konular hakkında hem kamuda hem de özel olarak farkındalık yaratmak için kullanmaya inandı. Kalbimizle biliyoruz ki - bugün yapabilseydi - küresel dikkati çekerek ve aynı zamanda bu zayıflatıcı hastalıkla ve bunun pek çok kişiyi, ailelerini nasıl etkilediğiyle ilgilenenlerle bağlantı kurarak yanıt vermek isterdi."

Bruce Willis Hastalığı Nedir?

Özellikle aksiyon film severlerin yakından tanıdığı Bruce Willis'in son filmi Assassin ise 2023 Mart ayında vizyona girecek. Umarız ki, ailesinin de dile getirdiği gibi onu severlerin şefkati, anlayışı, sevgisi ve saygısı Bruce'un, hayatını dolu dolu yaşamasına neden olacaktır.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu