Stranger Things ve Marvel's Blade Çekimleri Durduruldu!

Amerikan Yazarlar Birliği - Sinema ve Televizyon Yapımcıları Birliği

Amerikan Yazarlar Birliği (Writer's Guild of America), geçtiğimiz hafta Sinema ve Televizyon Yapımcıları Birliği (Alliance of Motion Picture and Television Producers) ile aralarındaki sözleşmenin bitmesinin ardından, greve girdiklerini açıkladı. Haftalar süren yeni sözleşme müzakerelerinin ardından bir sonuç alınamayınca, WGA, greve giderek birçok projenin de askıya alınmasına neden oldu.

AYRICA: Romantik Komedi Konulu Tavsiye Üç Kore Dizisi! İzlemeden Geçmeyin!

Daha iyi ödeme koşulları, TV ek ödemeleri, daha iyi çalışma koşulları ve buna benzer birçok şey talep eden WGA, aynı zamanda TV yazarları yerine yapay zeka yazarlarının kullanımı konusunda da endişeli. Şüphesiz film ve dizi çalışmaları için yazarların varlığı kilit bir rol oynuyor. Bu bağlamda, grev nedeniyle Marvel’s Blade, Stranger Things gibi önemli yapımların çekimleri şu an durdurulmuş durumda.

AYRICA: Tavsiye Animasyon Filmi: Ajanlar İş Başında (Spies in Disguise)

Stranger Things ve Marvel's Blade

Diğer yandan bu karar, House of the Dragon'u etkilememiş gibi görünüyor zira büyük beklentilerle yayınlanan ancak eleştiri yağmuruna tutulan fantastik dizi, senarist olmadan ikinci sezon çekimlerine devam etme kararı aldı.

WGA, en son 2007-2008 döneminde büyük bir greve girmiş ve bu grev, TV sektörüne darbe vurmuş, reality şovların yükselmesini sağlamıştı. O dönemde 100 gün süren grevin, şu an için ne kadar süreceği belirsiz ancak, senariste ihtiyaç duymayan yapımların yine öne çıkacağı kesin gibi görünüyor.

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu