Atatürk Dizisi Disney Plus'ta Değil Televizyonda Yayınlanacak! Soruşturma Başlatıldı!

Disney Plus Atatürk Dizisi

Geçtiğimiz yıl ülkemizde faaliyet göstermeye başlayan dijital içerik platformu Disney Plus, yerli yabancı birçok yapımı izleyicilerine sunarak kısa zamanda büyük bir başarı elde etti. Ancak geldiğimiz noktada Mustafa Kemal Atatürk'e odaklanan Atatürk dizisi, Ermeni topluluğu tarafından boykot edildi. Bu bağlamda, Disney Plus'ın merakla beklenen yerli yapımı Atatürk dizisi platformdan kaldırıldı. Bunun yerine Fox TV'de gösterime girecek.

Disney Plus Atatürk

Aras Bulut İynemli'nin Atatürk rolüne hayat verdiği dizinin Ermeni topluluğunu rahatsız etmesi, Disney Plus'un 2024 yılına kadar yerli içerik alımını durdurmuş olması, Atatürk dizisinin akıbetinin ne olacağı konusunu gündeme getirmiş idi. Disney Plus, geçtiğimiz haftalarda Atatürk dizisinin fragmanını Twitter hesabında yeniden paylaşarak, dizinin Disney Plus'ta yayınlanacağı sinyalini doğrudan verse de, Birsen Altuntaş'ın haberine göre işler başka bir boyut almış durumda. 29 Ekim'de yayınlanması beklenen Atatürk dizisinin, Disney Plus'ta değil de Fox TV'de yayınlanacağı iddia ediliyor. Ayrıca dizinin bölümlerinin birleştirilerek sinemada gösterime girmesi de planlanıyor.

Disney Plus'ın bu kararı alması gündeme bomba gibi düşerken, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Disney Plus'a karşı soruşturma başlatıldığını dile getirdi. Eski adıyla Twitter, yeni adıyla X üzerinden paylaşım yapan Şahin, paylaşımında şu sözleri paylaştı: "Disney+ isimli dijital medya hizmet sağlayıcının yerli içerik olan “Atatürk” dizisini platformunda yayınlamama kararı aldığına dair kamuoyuna yansıyan bilgilerden hareketle kuruluşun savunmasının alınmasına ve inceleme başlatılmasına karar verilmiştir.

Türkiye Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk en önemli toplumsal değerimizdir. Basına yansıyan Ermeni lobisi müdahalesi iddiaları titizlikle araştırılmaktadır. Kamuoyuna saygılarımla duyuruyorum."

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu